به گزارش راهبرد معاصر ارزش سهام عدالت در پایان معاملات این هفته منتهی به جمعه کاهش یافت. بر این اساس ارزش سهام عدالت 500 هزار تومان با کاهش 159 هزار تومانی به 12 میلیون 500 هزار تومان رسید. که ارزش 60 درصد سهام قابل فروش آن 7 میلیون و 500 هزار تومان و همچنین ارزش 30 درصد سهام قابل فروش آن 3 میلیون و 700 هزار تومان است.
همچنین ارزش سهام عدالت یک میلیون تومانی نیز به حدود 25 میلیون تومان رسید که ارزش 60 درصد فروش سهام عدالت آن به 15 میلیون تومان که ارزش 30 درصد آن به 7 میلیون و 500 هزار تومان رسید.
پس از آزادسازی سهام عدالت، مشمولان این سهام که روش مستقیم را برای مدیریت سهام خود انتخاب کرده بودند، می توانند با مراجعه به سامانه www.sahamedalat.ir ارزش واقعی سهام و جزئیات دارایی خود را مشاهده کنند. بر این اساس ارزش واقعی سهام عدالت که تحت تأثیر روند حرکت بازار سرمایه است مدت هاست کاهشی شده و دامنه آن به هفته جاری نیز کشیده شد.
بر این اساس، ارزش واقعی سهام یک میلیون تومانی در روز شنبه ۲۲ میلیون ۱۴۰ هزار تومان در روز یکشنبه ۲۱ میلیون و ۹۳۰ هزار تومان، در روز دوشنبه ۲۲ میلیون و ۳۵۰ هزار تومان، در روز سه شنبه ۲۱ میلیون و ۹۱۰ هزار تومان و در روز چهارشنبه ۲۱ میلیون و ۷۰۰ هزار تومان بوده است.
سهام عدالت ۵۳۲ هزار تومانی در روزهای شنبه، یکشنبه، دوشنبه، سه شنیه و چهارشنبه به ترتیب ۱۱ میلیون و ۷۵۰ هزار تومان، ۱۱ میلیون و ۶۴۰ هزار تومان، ۱۱ میلیون و ۸۶۰ هزار تومان، ۱۱ میلیون و ۶۳۰ هزار تومان و ۱۱ میلیون و ۵۲۰ هزار تومان قیمت داشته است.
ارزش واقعی سهام عدالت با ارزش اولیه ۴۹۲ هزار تومانی نیز در روز شنبه ۱۰ میلیون و ۸۷۰ هزار تومان، در روز یکشنبه ۱۰ میلیون و ۷۶۰ هزار تومان، در روز دوشنبه ۱۰ میلیون و ۹۷۰ هزار تومان، در روز سه شنبه ۱۰ میلیون و ۷۵۰ هزار تومان در روز چهارشنبه ۱۰ میلیون و ۶۵۰ هزار تومان بوده است.
این مباحث در حالی مطرح می شود که مدت هاست فروش سهام عدالت متوقف شده و سهامداران اجازه فروش سهام خود را ندارند. البته به نظر می رسد راهکارهایی برای فروش ۵۰۰۰ میلیارد تومان سهام عدالت در شورای عالی بورس تصویب شده است که براساس آن صندوق های با درآمد ثابت که در حال حاضر می توانند تا ۲۰ درصد سبد سهام خودشان را به سهام اختصاص دهند باید تا ۵۰ درصد فورتفوی سهام صندوق را سهام عدالت بخرند.
از سوی دیگر صندوق های با درآمد ثابت درخواست داده اند تا یک صندوق سهامی تأسیس شود و منابع آن را نهادهای مالی بازار سرمایه مانند تأمین سرمایه ها، شرکت های سرمایه گذاری و هلدینگ ها تأمین کنند و سهم بخرند. البته این دو راهکار نیز فعلا به مرحله اجرا نرسیده است.
مدیرکل امور اقتصادی و دارایی استان یزد با اشاره به ثبت نام دارندگان غیرمستقیم سهام عدالت در سامانه سجام گفت: مردم کار ثبت نام را به روزهای آخر موکول نکنند.
به گزارش ایرنا، علی نمازی روز پنجشنبه در نشستی افزود: این افراد برای استفاده دریافت سود سالانه، شرکت در مجمع شرکت سرمایه گذاری استانی و سایر مزایای سهامداری تا ۲۵ دیماه فرصت دارند با مراجعه به سامانه سجام (www.sejam.ir ) ثبت نام کنند.
وی با بیان اینکه با پذیرش شرکت سرمایه گذاری با نماد "وسیزد "در بازار سرمایه، امکان خرید و فروش سهام آن فراهم شد، گفت: برای این که سهامداران بتوانند از منافع این شرکت استفاده کنند ثبت نام در این سامانه، احراز هویت و دریافت کد بورسی الزامی است و در صورتی که اقدام نکنند سود سهام به آنها تعلق نخواهد گرفت.
وی خاطر نشان کرد: برای تشکیل مجمع شرکت سرمایهگذاری سهام عدالت در استان باید بیش از ۵۰ درصد از دارندگان سهام عدالت روش غیرمستقیم احراز هویت شوند تا بتوان مجمع این شرکت سرمایه گذاری را برگزار کرد.
مدیرکل امور اقتصادی و دارایی استان یزدبا بیان اینکه علاقه مندان به کسب اطلاعات بیشتر میتوانند از طریق شماره تلفن پویای ۱۵۶۹ سازمان بورس اقدام کنند اظهار داشت: اخذ کد معاملاتی بورس اوراق بهادار، امکان خرید و فروش شرکت های سرمایه گذاری استانی و سهام در بازار، امکان خرید سهام تحت عنوان "عرضه اولیه"، امکان شرکت در مجمع عمومی شرکت سرمایهگذاری استانی و انتخاب هیئت مدیره شرکت، امکان استفاده از خدمات کارگزاریها و امکان ثبتنام به عنوان نامزد تصدی هیات مدیره شرکت سرمایهگذاری استان از مزایای ثبتنام در سامانه سجام است.
مدیرکل امور اقتصادی و دارایی استان یزد همچنین با تاکید انجام غیرحضوری دریافت خدمات در شرایط شیوه ویروس کرونا گفت: امکان ثبت نام غیرحضوری و احراز هویت سامانه سجام برای سهامداران غیرمستقیم عدالت در دفاتر پیشخوان دولت استان فراهم است.
وی افزود: همچنین احراز هویت اکثر سهامداران به صورت غیر حضوری و الکترونیکی فراهم است؛ اما برای احراز هویت سهامداران زیر ۱۸ سال، ولی یا قیم آنها باید پس از ثبت نام غیر حضوری آنها در سامانه سجام و اخذ کد پیگیری، به مراکز احزار هویت حضوری نظیر دفاتر پیشخوان دولت، کارگزاری های بازار سرمایه و شعب منتخب سیستم بانکی مراجعه کنند
وی اظهار داشت: با توجه به ترافیک جمعیت در دفاتر پیشخوان به دلیل ثبت نام بورس و سجام، از مردم میخواهیم به صورت غیرحضوری و از طریق تلفن همراه و سایر امکانات الکترونیکی در دسترس در سامانه سجام ثبت نام و احراز هویت خود را انجام دهند.
۶۲۰ هزار نفر در استان یزد دارای سهام عدالت هستند که در طرح آزادسازی، ۳۰ درصد مشمولان روش مستقیم را برای مدیریت سهام خود انتخاب کردهاند و مدیریت سهام عدالت ۷۰ درصد بقیه به شرکت سرمایهگذاری سهام عدالت استان یزد محول شده است.
قرار بود از ابتدای دی ماه امسال پنج بانک با اتکا به سهام عدالت مردم به آنها وام بدهند، این وعده اجرایی نشد ولی طرح جدید دیگری برای دادن وام به مردم مطرح شده است.
مدیر اداره نظامهای پرداخت بانک مرکزی اخیرا اعلام کرده که بانک مرکزی بخشنامههای مربوط به کارت اعتباری را از سال ۱۳۹۵ به بانکها ارسال کرده و اکنون بانکها نیز زیرساختها و مقررات لازم برای ارائه کارت اعتباری را به متقاضیان در شبکه بانکی کشور فراهم کردهاند.
به گفته او متقاضیان میتوانند با مراجعه به شعب بانکها و پس از اعتبارسنجی، کارتهای اعتباری در سه دسته ۱۰، ۳۰ و ۵۰ میلیون تومانی را دریافت کنند.
حالا اعلام شرایط دریافت این تسهیلات از سوی چند بانک، مردمی که ماههاست دل به این وعده خوش کرده بودند را حسابی از دریافت وام ناامید کرده است.
با این که قرار بود سهام عدالت وثیقه تسهیلات باشد اما حالا طبق آنچه اعلام شده به تضمینی بیش از این نیاز است و سود پرداختی هم حدود ۲۲ درصد است.
ظاهرا گلایه مردم از این شرایط دریافت وام، پیش از آغاز پرداخت تسیهلات مذکور آغاز شده است. به باور عموم مخاطبان تجارتنیوز تسهیلات با چنین سودی را دیگر نمیتوان کمک و حمایت نامید.